Hvem kan bestille tid til COVID-19-prøve

Læs her, hvem der kan bestille tid til virustest eller antistoftest.Hvem kan få en virustest

En virustest er en test for, om du lige nu er smittet med ny coronavirus.


Hvis du har symptomer

Hvis du har symptomer på COVID-19, skal du testes på en af sygehusenes testklinikker.

Du skal tage kontakt til din læge for at blive henvist til test. Lægen vil vurdere, om du skal undersøges nærmere, og om du skal henvises til test.

Hvis din læge henviser dig til test, skal du testes på en af sygehusenes testklinikker og skal selv bestille tid på coronaprover.dk.


Hvis du ikke har symptomer

Hvis du ikke har symptomer på COVID-19, men er indkaldt til test eller af andre grunde ønsker at blive testet, skal du testes på en af Testcenter Danmarks teststationer.

Alle danskere 2 år eller ældre og med bopæl i Danmark samt indrejsende arbejdstagere med administrativt CPR-nr. har mulighed for at bestille tid til en virustest i Testcenter Danmark. Du kan også være blevet indkaldt til test, hvis du fx har været i kontakt med en, der er smittet, på grund af dit arbejde eller som led i en befolkningsundersøgelse.

Du bestiller selv tid til test på en af Testcenter Danmarks teststationer på coronaprover.dk. hvis du har NemID. Ellers kan du ringe til den region, du skal testes i.

Hvis du fx er ansat i sundhedsvæsenet eller er indkaldt til test, fordi du har en aftale på et sygehus, kan du dog opleve at skulle testes på en af sygehusenes testklinikker og ikke i Testcenter Danmark, selvom du ikke har symptomer. Når du skal vælge en tid til test på coronaprover.dk, kan du se, hvor netop du kan blive testet.

Hvis du ikke har et dansk cpr-nr., f.eks. fordi du er indrejsende arbejdstager uden CPR-nr. eller er turist, og gerne vil testes, så skal du tage kontakt til den region, du ønsker at blive testet i. Hvis du er indrejsende arbejdstager, kan du også kontakte din arbejdsgiver.

VIGTIGT! Du skal altid kontakte din læge, før du bestiller tid til virustest, hvis:

  • Du har været i nær kontakt med en, der er smittet


    Din læge vil sørge for at oprette to henvisninger til dig, da du skal testes to gange med to dages mellemrum, efter du har været udsat for smitte. Herefter kan du vende tilbage til coronaprover.dk og bestille tid.

    Hvis du har administrativt CPR-nr. og har været i nær kontakt med en smittet, skal du først have en henvisning, før du kan bestille tid til testen. Du kan få en henvisning som nær kontakt ved at ringe til Coronaopsporing på tlf. 3232 0511
  • Du har symptomer på COVID-19


    Så skal du ikke bruge den mulighed for test i Testcenter Danmark, som alle voksne borgere automatisk har fået. Din læge vil i stedet oprette en henvisning til dig til test på en af sygehusenes testklinikker. Herefter kan du vende tilbage til coronaprover.dk og bestille tid.

Hvem kan få en antistoftest

En antistoftest er en test for, om du tidligere har været smittet med ny coronavirus. Du kan i øjeblikket kun bestille tid til antistoftest på coronaprover.dk, hvis du deltager i stikprøveundersøgelse om udbredelsen af COVID-19 i den danske befolkning, eller hvis du deltager i et forskningsprojekt. Hvis du indkaldes til stikprøveundersøgelse, får du direkte besked via Digital Post.

Log ind med NemID på forsiden