Hvem kan bestille tid til COVID-19-test

Læs her, hvem der kan bestille tid til virustest eller antistoftest.

Hvornår skal du kontakte egen læge, hvis du har symptomer på COVID-19?

Det kan være svært at vurdere, hvornår du skal kontakte sin læge, hvis du har symptomer, som kunne være COVID-19.

Nedenfor kan du læse mere om, hvornår du skal ringe til din egen læge og hvornår du selv kan booke tid på coronaprover.dk.

Du skal altid ringe til din læge før du bestiller tid, hvis:

 • Hvis du har symptomer på COVID-19 og føler dig så syg, at du gerne vil tale med en læge.
 • Hvis du er bekymret eller i tvivl.
 • Hvis det drejer sig om et barn under 2 år.

Du kan selv booke tid på coronaprover.dk:

 • Hvis du har symptomer, der kunne være COVID-19, men ikke føler dig så syg, at du har behov for at tale med din læge
 • Hvis du har været i nær kontakt med en smittet og er blevet henvist til test af Coronaopsporingen
 • Hvis du ønsker en test af anden årsag

Hvad gør lægen, når du ringer?

Lægen vil over telefonen vurdere, om man har behov for at blive undersøgt af en læge, samt om undersøgelsen skal foregå med det samme, eller om det kan vente til den efterfølgende dag:

 • Hvis lægen vurderer, at man skal undersøges med det samme, vil man blive tilbudt en tid samme dag i en lokal COVID-19 vurderingsklinik, hvor man vil blive undersøgt og testet.
 • Hvis lægen derimod vurderer, at man godt kan vente til dagen efter med at blive undersøgt, vil man blive tilbudt en test samme dag i et lokalt teststed. Hvis testen er negativ vil lægen tilbyde en undersøgelse i sin praksis dagen efter

Målgruppe

Alle danskere 2 år eller ældre og med bopæl i Danmark samt indrejsende arbejdstagere med administrativt CPR-nr. har mulighed for at bestille tid til en virustest i Testcenter Danmark. Hvis du ikke har et dansk cpr-nr., f.eks. fordi du er indrejsende arbejdstager uden CPR-nr. eller er turist, og gerne vil testes, så skal du tage kontakt til den region, du ønsker at blive testet i. Hvis du er indrejsende arbejdstager, kan du også kontakte din arbejdsgiver.

VIGTIGT!

 • Hvis du har symptomer på COVID-19, og føler dig syg

  Hvis du har symptomer på COVID-19, og føler dig syg og oplever, at du har behov for en sundhedsfaglig vurdering, inden du bestiller tid til COVID-19 test, skal du tage kontakt til praktiserende læge eller vagtlæge/1813 uden for normal åbningstid.
 • Hvis du har været i nær kontakt med en, der er smittet, skal du have en særlig henvisning

  Med den særlige henvisning vil du blive testet to gange med to dages mellemrum, efter du har været udsat for smitte.

  Du kan få oprettet de to henvisninger på to forskellige måder: Kontakte coronaopsporing ved Styrelsen for Patientsikkerhed tlf. 3232 0511 – tast 2. Kontakte din læge, der vil sørge for at oprette henvisninger til dig

  Herefter kan du vende tilbage til coronaprover.dk og bestille tid.
 • Hvis du har administrativt CPR-nr.

  Hvis du har administrativt CPR-nr. og har været i nær kontakt med en smittet, skal du først have en henvisning, før du kan bestille tid til testen. Du kan få en henvisning som nær kontakt ved at ringe til Coronaopsporing på tlf. 3232 0511 tast 2.

Hvem kan få en antistoftest

En antistoftest er en test for, om du tidligere har været smittet med ny coronavirus. Du kan i øjeblikket kun bestille tid til antistoftest på coronaprover.dk, hvis du deltager i stikprøveundersøgelse om udbredelsen af COVID-19 i den danske befolkning, eller hvis du deltager i et forskningsprojekt. Hvis du indkaldes til stikprøveundersøgelse, får du direkte besked via Digital Post.

Log ind med NemID på forsiden